• head_banner_01

Hvordan beskytte kneet?

Hvordan beskytte kneet?

Kneleddsykdom er en sykdom som mange eldre ofte lider av. Med levevaner og andre årsaker blir de yngre og yngre. Hvis de ikke får god pleie og behandling, vil de alvorlig påvirke det normale livet og til og med føre til uførhet. La meg fortelle deg om de daglige forholdsregler for kneleddsykdom.
Ikke gå for lenge. Når kneleddet føles ukomfortabelt, bør du hvile umiddelbart. Ikke bruk høye hæler når du går lange avstander. Bruk sko med tykke såler og elastiske myke såler for å redusere belastningen på kneleddet og unngå kneleddet. Slitasje oppstår.

knestøtte31
I dagliglivet, prøv å unngå å gå opp og ned trappene, vandre, klatre, stå lenge, holde færre barn og løfte mindre tunge gjenstander, for å unngå overdreven belastning på kneleddet og forverre tilstanden. Unngå å stå opp og sette seg plutselig. Det er best å bøye kneleddet et par ganger først, og deretter reise seg eller sette seg ned for å beskytte kneleddet.
Før du deltar i utendørsidretter, forbered deg på aktiviteter, strekk forsiktig kneleddene, øk fleksibiliteten og fleksibiliteten til underekstremitetene, og la kneleddene være aktive før du deltar i sport. Overdreven trening vil øke belastningen på leddoverflaten og øke slitasjen. Langvarig kraftig trening kan også forårsake overdreven stress og trekkraft på bein og omkringliggende bløtvev, noe som forårsaker lokal bløtvevsskade og ujevn belastning på beinene. Derfor bør langvarig voldelig stress unngås. sport.
Svømming og turgåing er de beste øvelsene, som verken øker vekten av kneleddet, men også trener muskler og leddbånd rundt kneleddet. For det andre, å ligge på ryggen, heve bena og tråkke tom sykkelen er de beste øvelsene for kneleddsykdommer.

 

 

 

10
Vær oppmerksom på kroppsholdningen din når du går, ikke arbeid med midjen vridd, gå med bena på siden, og unngå langvarig huk. Daglige hukbevegelser (som å vaske klær, velge grønnsaker og tørke av gulvet) er best å sitte på en liten benk. Unngå å opprettholde en holdning over lengre tid, vær oppmerksom på hyppige holdningsendringer, og skap en god vane med å beskytte leddene i dagliglivet.
Når temperaturen synker trekker blodårene i kneleddene seg sammen ved kulde, og blodsirkulasjonen blir dårligere, noe som ofte gjør leddene stive og smertefulle. Derfor bør du holde varmen når været er kaldt. Du kan bruke lange bukser og knebeskyttere for å beskytte kneleddene. Bruk knebeskyttere når det er nødvendig. Forhindre kalde kneledd.
Overvekt er en av de viktige årsakene til degenerative sykdommer i ryggraden og leddene. For høy vekt vil fremskynde slitasjen av leddbrusk og gjøre trykket på leddbruskoverflaten ujevn. Derfor bør personer som er overvektige aktivt gå ned i vekt, og ta hensyn til kosthold og vektkontroll.
Når kneleddssmerter oppstår, bør de behandles aktivt, og enkle terapier som varm kompress og fysioterapi bør tas i bruk. Dersom konservativ behandling er ineffektiv og påvirker gange og dagligliv, kan pasienter med alvorlig artrose som har dårlig artroskopisk behandling velge ledderstatning for å gjenopprette leddets funksjon og opprettholde god livskvalitet.
Spis mer mat som inneholder protein, kalsium, kollagen og isoflavoner, som melk og meieriprodukter, bønner og soyaprodukter, fisk og reker, tare, svertesopp, kyllingføtter, traver, lammelår, sener osv. Det kan fylles på protein og kalsium for å forhindre osteoporose. Det kan også gi næring til brusk og leddvæsker. Det kan også fylle på østrogen, slik at bein og ledd bedre kan metabolisere kalsium og redusere symptomene på leddgikt.


Innleggstid: 20. november 2021